Coroane dentare Cluj

Coroanele dentare sunt lucrari protetice fixe care acopera complet un dinte deteriorat sau afectat pentru a-i restabili forma, functionalitatea si aspectul. Aceste elemente de protetica dentara sunt realizate din materiale precum ceramica, zirconiu, metal sau rasina compozita si sunt plasate deasupra dintilor naturali sau a implanturilor dentare.

Coroana dentara – solutia estetica pentru un zambet functional

Coroanele dentare reprezinta proteze dentare fixe care acopera complet un dinte deteriorat sau afectat pentru a-i restabili forma, functionalitatea si aspectul estetic. Aceste proteze dentare sunt confectionate din materiale durabile precum ceramica, zirconiu, metal sau rasina compozita si sunt plasate deasupra dintilor naturali sau a implanturilor dentare.

Un zambet are o importanta semnificativa in viata noastra, avand un impact pozitiv asupra relatiilor interpersonale, sanatatii mentale si fizice, increderea in sine si starea de bine generala. Ingrijirea si mentinerea sanatatii dentare sunt esentiale pentru a putea zambi cu incredere si pentru a transmite emotii pozitive celor din jur. 

Coroanele dentare reprezinta o solutie eficienta si durabila pentru restaurarea dintilor afectati de carii extinse, fracturi sau alte probleme dentare care afecteaza structura si functionalitatea acestora.

dr Gaia Oana @ cabinet stomatologic Cluj dentist, stomatologie Cluj

dr. Gaia Oana

medic dentist, competente estetica dentara

Coroane dentare ceramice Cluj

Coroanele dentare ceramice sunt confectionate din ceramica sau portelan, avand o culoare si o transluciditate similara dintilor naturali. 

Aceste coroane sunt ideale pentru restaurarea dintilor din zona frontala a gurii datorita aspectului lor estetic deosebit. 

Coroanele dentare ceramice sunt rezistente la decolorare si pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul dintilor.

Coroane dentare Cluj coroane zirconiu, fatete dentare Cluj

Coroane dentare metalo-ceramice Cluj

Coroanele dentare metalo-ceramice sunt realizate dintr-un strat de metal acoperit cu ceramica, combinand rezistenta metalului cu aspectul estetic al ceramicii. 

Aceste coroane sunt potrivite pentru dintii posteriori, unde este necesara o rezistenta mai mare la fortele de mestecare. 

Coroanele metalo-ceramice pot fi o optiune durabila si estetica pentru restaurarea dintilor afectati.

Coroane dentare Cluj coroane zirconiu, fatete dentare Cluj

Coroane dentare din zirconiu Cluj

Coroanele dentare din zirconiu sunt confectionate dintr-un material ceramic extrem de dur, numit zirconiu, cunoscut pentru rezistenta si durabilitatea sa. 

Aceste coroane sunt ideale pentru restaurarea dintilor posteriori, fiind rezistente la fortele de mestecare si la uzura. 

Coroanele dentare din zirconiu au o culoare alba, similara cu cea a dintilor naturali, oferind un aspect estetic deosebit.

Coroane dentare Cluj coroane zirconiu, fatete dentare Cluj

Coroane dentare metalice Cluj

Coroanele dentare metalice sunt realizate din aliaje metalice, cum ar fi aliajul de nichel-crom sau aliajul de aur, si sunt mai rezistente si durabile in comparatie cu alte tipuri de coroane. 

Aceste coroane sunt potrivite pentru dintii posteriori, unde este necesara o rezistenta sporita. 

Coroanele dentare metalice pot fi o optiune eficienta si durabila pentru restaurarea dintilor afectati.

Coroane dentare Cluj coroane zirconiu, fatete dentare Cluj

Fiecare tip de coroana dentara are avantaje si limitari specifice, iar alegerea potrivita depinde de nevoile si preferintele individuale ale pacientului, precum si de recomandarile medicului stomatolog. Este recomandat sa consulti un specialist pentru evaluarea personalizata si pentru alegerea celei mai potrivite optiuni de coroana dentara in functie de situatia ta specifica.

Programeaza-te!

Click pe buton, pentru a solicita programare online.

Cand recomandam corona dentara?

Coroanele dentare pot fi indicate intr-o varietate de situatii dentare pentru a restaura forma, functionalitatea si aspectul estetic al dintilor afectati.

Dinti afectati de carii sau deteriorari: Coroanele dentare pot fi folosite pentru a acoperi si a restaura dintii afectati de carii profunde sau de deteriorari extinse, care nu pot fi rezolvate prin plombe dentare sau alte tratamente minimale.

Dinti fragili sau slabiti: Coroanele dentare sunt recomandate pentru dintii slabiti sau fragili care prezinta un risc crescut de fractura sau de deteriorare ulterioara. Coroanele pot oferi protectie suplimentara si pot intari structura dintelui.

Dinti decolorati sau inestetici: Coroanele dentare pot fi utilizate pentru a corecta dintii decolorati, inestetici sau afectati de anomalii de forma sau dimensiune. Acestea pot imbunatati aspectul estetic al zambetului si pot oferi un rezultat estetic deosebit.

Dupa tratamentul de canal: Dupa un tratament de canal, dinte devine fragil si susceptibil la fracturi. Aplicarea unei coroane dentare pe dinte tratat endodontic poate oferi protectie suplimentara si poate preveni complicatiile ulterioare.

Inlocuirea vechilor coroane: Coroanele dentare pot fi indicate pentru inlocuirea vechilor coroane  care au devenit uzate sau care nu mai ofera o functionalitate sau estetica adecvata.

In cazul implanturilor dentare: Coroanele dentare sunt adesea folosite pentru a acoperi implanturile dentare si a restabili aspectul si functionalitatea dintelui lipsa.

Zambetul tau "Hollywood Smile"

Cand nu recomandam coroane dentare?

Exista anumite situatii in care aplicarea coroanelor dentare poate fi contraindicata sau poate necesita precautii speciale. Iata cateva contraindicatii comune pentru coroanele dentare:

Insuficienta structurala a dintelui: Daca dinte afectat de carie sau deteriorare prezinta o insuficienta structurala severa, poate fi dificil sau imposibil de aplicat o coroana dentara. In astfel de cazuri, alte optiuni de tratament ar putea fi considerate.

Probleme de igiena orala: Pacientii cu probleme de igiena orala, cum ar fi parodontita sau gingivita severa, ar putea fi mai susceptibili la complicatii in urma aplicarii coroanelor dentare. Igiena orala adecvata este esentiala pentru mentinerea sanatatii coroanelor dentare.

Bruxism sever: Pacientii care sufera de bruxism sever (obiceiul de a scrasni dintii) pot avea un risc crescut de fractura a coroanelor dentare din cauza presiunii excesive exercitate asupra acestora. In aceste cazuri, poate fi necesara utilizarea unor protectii speciale pentru a proteja coroanele.

Alergii sau sensibilitati la materiale dentare: Persoanele care au alergii cunoscute la anumite materiale dentare, cum ar fi metalele sau ceramica, ar trebui sa informeze medicul stomatolog inainte de aplicarea coroanelor dentare pentru a evita reactiile alergice.

Probleme de aliniere a dintilor: In unele cazuri, problemele de aliniere a dintilor sau de ocluzie (muscatura) pot influenta aplicarea si eficacitatea coroanelor dentare. Este posibil sa fie necesara corectarea problemelor de aliniere inainte de aplicarea coroanelor.

Avantaje coroane dentare

Coroanele dentare prezinta numeroase avantaje si beneficii pentru pacienti intr-o varietate de situatii dentare. Iata cateva dintre avantajele coroanelor dentare:

Restaurarea functionalitatii dentare: Coroanele dentare sunt folosite pentru a restaura forma si functia dintelui afectat, permitand pacientului sa mestece si sa vorbeasca normal. Acestea pot intari structura dintelui si pot preveni complicatiile ulterioare.

Imbunatatirea esteticii zambetului: Coroanele dentare pot imbunatati aspectul estetic al zambetului prin corectarea dintilor decolorati, inestetici sau afectati de anomalii de forma sau dimensiune. Acestea pot oferi un rezultat estetic deosebit si pot contribui la increderea si satisfactia pacientului.

Durabilitate si rezistenta: Coroanele dentare sunt durabile si rezistente la fortele de mestecare, oferind o solutie pe termen lung pentru restaurarea dintilor afectati. Materialele moderne utilizate in fabricarea coroanelor sunt concepute pentru a rezista uzurii si presiunii din cavitatea orala.

Protectia impotriva deteriorarii: Coroanele dentare pot proteja dintii fragili sau slabiti de complicatii precum fracturile sau deteriorarile ulterioare. Acestea ofera o bariera de protectie impotriva agentilor externi si a presiunii excesive, prevenind deteriorarea dintilor restaurati.

Adaptare personalizata: Coroanele dentare pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul dintilor si pentru a oferi un aspect natural si armonios. Medicul stomatolog poate ajusta forma, culoarea si dimensiunea coroanei pentru a se potrivi cu anatomia si estetica zambetului pacientului.

Restaurarea functiei de muscare: Coroanele dentare pot corecta problemele de ocluzie (muscatura) si pot restabili functia normala de muscare, permitand pacientului sa aiba o muscatura corecta si stabila.

Programeaza-te!

Click pe buton, pentru a solicita programare online.

Concluzii coroane dentare

In concluzie, coroanele dentare reprezinta o solutie eficienta si durabila pentru restaurarea sanatatii si esteticii dintilor afectati. Avantajele lor includ restaurarea functionalitatii, imbunatatirea esteticii, durabilitatea, protectia impotriva deteriorarii, adaptarea personalizata si restabilirea functiei de muscare. Este important sa consulti un medic stomatolog pentru evaluarea personalizata a situatiei tale si pentru a discuta beneficiile specifice ale coroanelor dentare in cazul tau.

Zambetul tau este prioritatea noastra. Servicii profesionale.

Servicii profesionale

Oferim o gama variata de servicii stomatologice de inalta calitate, personalizate pentru nevoile tale unice. Echipa noastra de medici se angajeaza sa iti ofere un zambet sanatos si stralucitor.

Tehnologie avansata

Folosim tehnologie de varf pentru a-ti asigura cea mai buna experienta stomatologica posibila. De la diagnoza la tratament, suntem mereu la curent cu ultimele avansuri din domeniu pentru beneficiul tau.

TRATAMENTE STOMATOLOGIE CLUJ

# cabinet stomatologic # dentist Cluj-Napoca

Oferim o gama completa de tratamente dentare / stomatologice, incepand de la controale de rutina pana la proceduri complexe. Echipa noastra utilizeaza tehnologie moderna pentru a-ti oferi ingrijirea de care ai nevoie.

Implant dentar

Redam frumusetea zambetului tau, inlocuind dintii lipsa cu implanturi de calitate superioara.

Coroana dentara

Reconstruim si protejam dintii afectati, folosind coroane personalizate si estetice.

Obturatie dentara

Tratam cariile si restauram functionalitatea dintilor cu obturatii durabile si discrete.

Fatete dentare

Corectam imperfectiunile dintilor, aplicand fatete subtiri si naturale.

Extractii dentare

Efectuam extractii dentare in conditii de maxima siguranta si confort pentru pacient.

Albire dentara

Oferim solutii profesionale de albire pentru un zambet mai stralucitor si mai alb.

Trat. endodontic

Salvam dintii afectati de infectii, realizand tratamente pe canal eficiente si fara durere.

Igienizare dentara

Asiguram sanatatea si estetica zambetului tau, printr-o igienizare dentara profesionala.

Pentru un zambet de invidiat...​

Alaturi de tine!

Impreuna, construim un zambet de invidiat!
Urmeaza-ne in calatoria spre sanatatea orala ideala
si exploreaza ofertele noastre speciale,
sfaturile experte si noutatile din lumea stomatologiei.