Igienizare dentara Cluj-Napoca

Igienizarea dentara reprezinta un ansamblu de proceduri si practici menite sa asigure o igiena orala corespunzatoare si sa previna problemele dentare: curatarea dintilor si indepartarea placii bacteriene – detartraj si prevenirea formarii tartrului. Igienizarea dentara profesionala este esentiala pentru mentinerea sanatatii si prevenirea afectiunilor dentare.

Igienizarea dentara profesionala realizata in cabinetul stomatologic este un procedeu efectuat de catre un dentist sau un igienist dentar specializat, care implica utilizarea unor tehnici si echipamente profesionale pentru curatarea si ingrijirea dintilor si a gingiilor. Acest proces este mai avansat si mai detaliat decat igienizarea dentara obisnuita realizata acasa si are ca obiectiv principal eliminarea depunerilor nedorite si prevenirea problemelor dentare.

Igienizarea profesionala poate include urmatoarele proceduri

Detartrajul: Indepartarea tartrului si a placii dentare de pe suprafata dintilor cu ajutorul instrumentelor si a echipamentelor speciale. Periajul profesional: Curatarea mecanica a dintilor cu instrumente profesionale si pasta de dinti speciala pentru a indeparta placa bacteriana si a preveni formarea cariilor
Airflow-ul: Utilizarea unui dispozitiv care foloseste un jet de apa, aer si particule fine pentru curatarea eficienta a dintilor si indepartarea petelor si a depunerilor. Polizarea dentara: Procedura care implica netezirea suprafetei dintilor pentru a elimina petele si a preveni acumularea de placi bacteriene. 

dr Coman Alexandrina @ cabinet stomatologic Cluj, stomatologie Cluj

dr. Coman Alexandrina

medic dentist

Igienizare dentara si detartraj in Cluj

Igienizarea dentara profesionala: este recomandata de obicei de doua ori pe an sau conform recomandarilor medicului dentist, pentru a mentine sanatatea orala si a preveni afectiunile dentare. Este important sa urmam programul de igienizare dentara recomandat si sa avem grija de sanatatea dintilor si a gingiilor noastre.

Detartrajul: este un procedeu stomatologic care consta in indepartarea tartrului si a placii dentare de pe suprafata dintilor. Tartrul este o acumulare dura de minerale si bacterii care se formeaza pe dinti din cauza placii bacteriene netratate si a depunerilor de resturi alimentare. Detartrajul este realizat de catre un dentist sau un igienist dentar folosind instrumente speciale precum scalerul dentar sau ultrasunetele.

Igienizare dentara Cluj detartraj Cluj AirFlow stomatologie

Cand recomandam detartraj?

 • Prevenirea cariilor dentare: Eliminarea tartrului si a placii dentare ajuta la prevenirea formarii cariilor dentare.
 • Prevenirea gingivitei si a bolii parodontale: Detartrajul reduce riscul de inflamatie a gingiilor si de deteriorare a tesutului de sustinere al dintilor.
 • Imbunatatirea igienei dentare: Curatarea dintilor de tartru si placa bacteriana imbunatateste igiena orala si previne problemele dentare.
Igienizare dentara Cluj detartraj Cluj AirFlow stomatologie

Cand nu recomandam detartraj?

 • Prezenta unor afectiuni dentare sau orale severe: In anumite situatii, detartrajul poate fi contraindicat pentru a evita exacerbarea problemelor existente.
 • Sensibilitate dentara severa: Persoanele cu sensibilitate dentara severa pot resimti disconfort in timpul detartrajului.
 • Probleme de sangerare sau inflamatie gingivala: In cazul unor afectiuni gingivale severe, detartrajul poate fi amanat sau adaptat pentru a nu agrava situatia.
Igienizare dentara Cluj detartraj Cluj AirFlow stomatologie

Programeaza-te!

Click pe buton, pentru a solicita programare online.

Cum se realizeaza detartrajul?

Detartrajul este un procedeu stomatologic important pentru curatarea dintilor si indepartarea tartrului si a placii dentare. Iata cum se realizeaza de obicei detartrajul:

 • Examinarea initiala: Inainte de inceperea detartrajului, dentistul va examina starea generala a dintilor si a gingiilor pentru a identifica eventualele probleme sau afectiuni existente.
 • Anestezia locala (optionala): In functie de sensibilitatea ta si de gradul de tartru acumulat, dentistul ar putea aplica o anestezie locala pentru a reduce disconfortul in timpul procedurii.
 • Detartrajul propriu-zis: Dentistul va utiliza un scaler dentar manual sau ultrasunete pentru a indeparta tartrul si placa dentara de pe suprafata dintilor. Aceste instrumente vibrante sau ultrasunetele ajuta la dezagregarea depunerilor dure fara a afecta smaltul dentar.
 • Periajul dentar profesional: Dupa indepartarea tartrului, dentistul va folosi o periuta electrica si pasta de dinti speciala pentru a curata dintii in profunzime si pentru a indeparta orice reziduuri.
 • Clatirea si evaluarea finala: Dupa finalizarea detartrajului, vei fi rugat sa clatesti gura pentru a elimina orice particule ramase. Dentistul va evalua din nou starea dintilor si a gingiilor pentru a se asigura ca procedura s-a desfasurat corespunzator.
 • Recomandari si igiena orala: La final, dentistul iti va oferi recomandari pentru ingrijirea ulterioara a dintilor acasa si iti va sugera un program regulat de igienizare dentara.

Este important sa urmezi sfaturile medicului dentist si sa ai grija de sanatatea orala pentru a preveni problemele dentare viitoare. Detartrajul trebuie efectuat de obicei de doua ori pe an sau conform recomandarilor medicului dentist pentru a mentine sanatatea dintilor si a gingiilor.

Periajul dentar profesional este o procedura efectuata de catre un dentist sau un igienist dentar specializat, care consta in curatarea mecanica a dintilor cu ajutorul unor instrumente si echipamente profesionale. Scopul periajului dentar profesional este indepartarea placii bacteriene, a tartrului si a depunerilor nedorite de pe suprafata dintilor, pentru a mentine o igiena orala corespunzatoare si a preveni afectiunile dentare.

Zambetul tau "Hollywood Smile"

Indicatii pentru periajul dentar profesional

 • Imbunatatirea igienei orale: Periajul profesional ajuta la indepartarea placii bacteriene si a resturilor alimentare care nu pot fi eliminate prin periajul obisnuit acasa.
 • Prevenirea formarii tartrului: Periajul regulat profesional contribuie la prevenirea acumularii tartrului si a depunerilor dure pe suprafata dintilor.
 • Mentinerea sanatatii gingiilor: Curatarea dintilor in profunzime ajuta la prevenirea inflamatiilor gingivale si a problemelor gingivale precum gingivita sau boala parodontala.

Contraindicatii pentru periajul dentar

 • Sensibilitate dentara severa: Persoanele cu sensibilitate dentara accentuata pot resimti disconfort in timpul periajului profesional si ar putea avea nevoie de o abordare mai delicata.
 • Afectiuni dentare acute: In cazul unor afectiuni dentare sau orale acute sau in stadii avansate, periajul profesional ar putea fi amanat sau adaptat pentru a evita complicarile.
 • Risc de leziuni ale gingiilor sau ale tesuturilor moi: Unele conditii medicale sau anatomice pot creste riscul de leziuni in timpul periajului profesional.

Programeaza-te!

Click pe buton, pentru a solicita programare online.

AirFlow in Cluj

Airflow-ul este o tehnica moderna de curatare a dintilor care foloseste un dispozitiv special pentru a pulveriza un jet de apa, aer comprimat si particule fine de bicarbonat de sodiu sau de calciu pe suprafata dintilor. Acest procedeu este eficient in indepartarea placii bacteriene, a tartrului, a petelor si a depunerilor de pe dinti, contribuind la imbunatatirea igienei orale si la obtinerea unui zambet mai stralucitor.

Cum se realizeaza AirFlow-ul?

Pacientul este asezat confortabil in scaunul stomatologic, iar specialistul pregateste dispozitivul de airflow. Prin intermediul unui aparat special, se pulverizeaza un jet fin de apa, aer si particule fine de bicarbonat de sodiu sau de calciu pe suprafata dintilor. Jetul de airflow ajuta la indepartarea placii bacteriene, a tartrului si a depunerilor inestetice de pe dinti, fara a afecta in mod negativ smaltul dentar.

Indicatii AirFlow

 • Curatarea eficienta a dintilor: Airflow-ul este eficient in indepartarea depunerilor nedorite si a petelor de pe suprafata dintilor.
 • Imbunatatirea aspectului estetic al zambetului: Procedura de airflow poate contribui la obtinerea unui zambet mai luminos si mai stralucitor.
 • Prevenirea problemelor dentare: Curatarea regulata cu airflow poate contribui la prevenirea formarii tartrului si a altor probleme dentare.

Contraindicatii pentru AirFlow

 • Sensibilitate dentara severa: Persoanele cu sensibilitate dentara accentuata ar putea resimti disconfort in timpul utilizarii airflow-ului.
 • Afectiuni dentare sau gingivale severe: In cazul unor afectiuni dentare sau gingivale severe, utilizarea airflow-ului ar putea fi contraindicata sau adaptata.
 • Alergii sau sensibilitati la bicarbonat de sodiu sau la alte substante utilizate in procedura: Persoanele cu alergii sau sensibilitati la anumite substante ar trebui sa informeze medicul dentist inainte de utilizarea airflow-ului.

Indicatii dupa igienizare dentara

Dupa o igienizare dentara profesionala, este important sa urmezi anumite indicatii pentru a mentine sanatatea orala si pentru a maximiza beneficiile procedurii. Iata cateva recomandari si indicatii care ar trebui sa fie luate in considerare dupa o igienizare dentara profesionala:

 • Evita alimentele si bauturile care pot colora dintii: Dupa o igienizare dentara, evita consumul de alimente sau bauturi care pot colora dintii si pot cauza pete, cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul rosu sau alimentele cu coloranti puternici.
 • Evita alimentele tari sau crocante: Pentru a evita disconfortul sau leziunile la nivelul gingiilor dupa igienizare, evita consumul de alimente tari sau crocante care ar putea exercita presiune asupra dintilor.
 • Evita fumatul si consumul de alcool: Fumatul si consumul excesiv de alcool pot afecta sanatatea gingiilor si a dintilor si pot reduce eficacitatea igienizarii dentare profesionale.
 • Mentine o igiena orala corespunzatoare: Continua sa iti periezi dintii de cel putin doua ori pe zi, folosind o tehnica corecta de periaj si un periutas cu peri moi. Nu uita sa folosesti si ata dentara pentru curatarea spatiilor interdentare.
 • Foloseste solutii de gura antibacteriene: Pentru a mentine o cavitate orala proaspata si curata, poti folosi o solutie de gura antibacteriana recomandata de medicul dentist.
 • Programarea igienizarii dentare regulate: Pentru a mentine rezultatele igienizarii dentare profesionale si pentru a preveni acumularea de tartru si placa bacteriana, programeaza-te pentru igienizari dentare regulate conform recomandarilor medicului dentist.
 • Consulta medicul dentist la nevoie: Daca ai orice intrebari sau nelamuriri legate de starea ta dentara sau de ingrijirea orala, nu ezita sa consulti medicul dentist pentru sfaturi si recomandari personalizate.

Respectarea acestor indicatii si recomandari va contribui la mentinerea unei igiene orale sanatoase si la prevenirea problemelor dentare pe termen lung.

Avantaje igienizare dentara profesionala

Igienizarea dentara profesionala are numeroase beneficii pentru sanatatea orala si generala a unei persoane. Iata cateva dintre avantajele igienizarii dentare profesionale:

 • Indepartarea placii bacteriene si a tartrului: Igienizarea dentara profesionala ajuta la indepartarea placii bacteriene si a tartrului de pe suprafata dintilor, prevenind formarea cariilor dentare si a bolilor gingivale.
 • Imbunatatirea igienei orale: Curatarea profesionala a dintilor completeaza igiena orala zilnica si ajuta la mentinerea unei guri sanatoase si proaspete.
 • Prevenirea bolilor gingivale: Igienizarea dentara profesionala contribuie la prevenirea bolilor gingivale precum gingivita si boala parodontala, care pot duce la inflamatii si deteriorarea tesutului gingival.
 • Detectarea precoce a problemelor dentare: In timpul igienizarii dentare profesionale, medicul dentist poate identifica eventuale probleme dentare sau orale in stadii incipiente si poate recomanda tratamentul adecvat.
 • Reducerea riscului de halena urat mirositoare: Igienizarea dentara profesionala elimina bacteriile care pot cauza halena urat mirositoare si contribuie la mentinerea unei respiratii proaspete.
 • Imbunatatirea aspectului estetic al zambetului: Curatarea profesionala a dintilor poate indeparta petele si depunerile inestetice, contribuind la obtinerea unui zambet mai stralucitor si mai atragator.
 • Promovarea sanatatii generale: Igiena orala adecvata si igienizarea dentara profesionala pot influenta pozitiv starea generala de sanatate, reducand riscul unor afectiuni sistemice asociate cu bolile gingivale.

Prin urmare, igienizarea dentara profesionala este esentiala pentru mentinerea sanatatii orale si generale si ar trebui sa faca parte dintr-un program regulat de ingrijire dentara.

Concluzii igienizare dentara profesionala

In concluzie, igienizarea dentara reprezinta un set de practici si proceduri menite sa asigure o igiena orala corespunzatoare, sa previna afectiunile dentare si sa mentina sanatatea dintilor si a gingiilor. Este important sa acordam o atentie deosebita igienei dentare si sa urmam recomandarile profesionistilor pentru a beneficia de un zambet sanatos si stralucitor.

Zambetul tau este prioritatea noastra. Servicii profesionale.

Servicii profesionale

Oferim o gama variata de servicii stomatologice de inalta calitate, personalizate pentru nevoile tale unice. Echipa noastra de medici se angajeaza sa iti ofere un zambet sanatos si stralucitor.

Tehnologie avansata

Folosim tehnologie de varf pentru a-ti asigura cea mai buna experienta stomatologica posibila. De la diagnoza la tratament, suntem mereu la curent cu ultimele avansuri din domeniu pentru beneficiul tau.

TRATAMENTE STOMATOLOGIE CLUJ

# cabinet stomatologic # dentist Cluj-Napoca

Oferim o gama completa de tratamente dentare / stomatologice, incepand de la controale de rutina pana la proceduri complexe. Echipa noastra utilizeaza tehnologie moderna pentru a-ti oferi ingrijirea de care ai nevoie.

Implant dentar

Redam frumusetea zambetului tau, inlocuind dintii lipsa cu implanturi de calitate superioara.

Coroana dentara

Reconstruim si protejam dintii afectati, folosind coroane personalizate si estetice.

Obturatie dentara

Tratam cariile si restauram functionalitatea dintilor cu obturatii durabile si discrete.

Fatete dentare

Corectam imperfectiunile dintilor, aplicand fatete subtiri si naturale.

Extractii dentare

Efectuam extractii dentare in conditii de maxima siguranta si confort pentru pacient.

Albire dentara

Oferim solutii profesionale de albire pentru un zambet mai stralucitor si mai alb.

Trat. endodontic

Salvam dintii afectati de infectii, realizand tratamente pe canal eficiente si fara durere.

Igienizare dentara

Asiguram sanatatea si estetica zambetului tau, printr-o igienizare dentara profesionala.

Pentru un zambet de invidiat...​

Alaturi de tine!

Impreuna, construim un zambet de invidiat!
Urmeaza-ne in calatoria spre sanatatea orala ideala
si exploreaza ofertele noastre speciale,
sfaturile experte si noutatile din lumea stomatologiei.